TEKOLOJİDE UZMANLAŞMAK GELECEKTE DAHA POPÜLER OLACAK

Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma modelini benimseyen birçok kurum ve kuruluş pandemi sonrasında da bu modeli sürdürmeye devam ediyor. Bazı şirketler hibrit çalışma sistemine geçerken bazılarıysa tamamen uzaktan çalışma modelini benimsedi. Türkiye'nin önde gelen dış kaynak yönetim firması Tempo BPO, iş süreçleri dış kaynak kullanımı (BPO) alanında geleceğin mesleklerini araştırdı. Evden çalışarak yüksek gelir elde etmek isteyenlerin özellikle ilgisini çekecek olan bu alanlarda uzmanlaşmak gelecekte daha da popüler olacağa benziyor.

Tempo BPO’nun yaptığı araştırmaya göre, gelecek vaat eden ve yüksek gelir elde edilebilecek en popüler 10 mesleği şunlar oluşturuyor:

YAPAY ZEKÂ UZMANI: Yapay zekâ uygulamalarının geliştirilmesi, Chatbot'ların programlanması ve süreçlerin otomasyonu konusunda uzmanlaşan yapay zekâ uzmanları en yüksek gelir elde eden profesyoneller arasında yer alıyor. Ortalama yıllık gelirleri 700 bin TL ile 1.2 milyon TL arasında değişiyor.

Geleceğin Mesleği2

VERİ BİLİMCİSİ: Büyük veri analizi ve öngörü modelleri oluşturma konularında uzmanlaşmış veri bilimciler, müşterilerin stratejik kararlar almasına yardımcı olarak yüksek kazanç sağlıyorlar. Ortalama yıllık gelirleri ise 550 bin ila 900 bin TL arasında.

MÜŞTERİ DENEYİMİ YÖNETİCİSİ: Müşteri memnuniyetini artırmak ve müşteri ilişkilerini güçlendirmek için stratejiler geliştiren müşteri deneyimi yöneticileri, yıllık 700 bin ile TL ila 900 bin TL arasında gelir elde ediyor.

İNSAN KAYNAKLARI (İK) DANIŞMANI: Evden çalışan İK danışmanlarının ortalama yıllık geliri 380 bin TL ile 700 bin TL arasında değişebiliyor.

E-TİCARET UZMANI: e-ticaret operasyonlarını yöneten ve satış stratejileri geliştiren e-ticaret uzmanlarının ortalama yıllık gelirleri 300 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

PROJE YÖNETİCİSİ: Proje yönetimi konusunda uzmanlaşmış profesyoneller 700 bin TL ile 1 milyon TL ortalama yıllık gelire sahipler.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ TEMSİLCİSİ: Evden çalışma imkânı da sunan müşteri temsilcilerinin ortalama yıllık gelirleri 250 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

İstanbul’un 23 belediyesinde TİS krizi: işçiler ve sendika mücadeleye hazır İstanbul’un 23 belediyesinde TİS krizi: işçiler ve sendika mücadeleye hazır

SİBER GÜVENLİK UZMANI: Dijital dünyada güvenliği sağlamak için çalışan siber güvenlik uzmanları, veri koruma ve siber saldırılara karşı alınan önlemlerde kritik rol oynuyor ve yüksek maaş kazanabiliyorlar. Ortalama yıllık gelirleri 450 bin TL ila 1 milyon TL arasında değişkenlik gösteriyor.

 VERİ ANALİSTİ: Veri analistleri, büyük veri kümelerini analiz ederek iş süreçlerini optimize eden raporlar ve öngörüler sunarak, müşterilerin iş performansını artırıyorlar. Veri analistlerinin ortalama yıllık gelirleri 420 bin TL ile 600 bin TL arasında değişiyor.

DİJİTAL PAZARLAMA UZMANI: Dijital pazarlama stratejileri geliştiren ve uygulayan dijital pazarlama uzmanları, markaların online varlığını güçlendirerek, yıllık ortalama 380 bin TL ile 700 bin TL arasında gelir elde edebiliyorlar.