11:45 Memur

Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında personele sunulan servis hizmeti ve giyim yardımının kaldırılması çalışanlarda hayal kırıklığına ve tepkiye neden oldu. Bir çok kurumda çalışanlar sendikalarına sessiz kaldıkları gerekçesiyle tepki gösterirken istifa etmeye başladılar. Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen’den yapılan yazlı açıklamalarda verilen hakların geri alınamayacağı ve düzenlemenin yargıya taşınacağı ifade edildi.

08:09 Çalışma Hayatı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda alınan tasarruf tedbirleri ile ilgili konuştu. Yılmaz, "'Kamuya eleman alınmayacak' diye bir şey söz konusu değil. Emekli sayısı, vefat edenler, istifa vesaire bütün bunların toplamı kadar, ne kadar eksildiyse o kadar yine istihdam edilebilecek." dedi. Kamuda servislerin kaldırılmasına ilişkin de "Şu an devam eden servisler süresi doluncaya kadar devam edecek." diyen Yılmaz, toplu taşıma konusunda kamu çalışanlara destek sunulacağını ifade etti.

06:56 Emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliler ile ilgili yeni çalışmaları duyurdu. Buna göre emekliler, kamu tesislerinden yüzde 15 indirim ile faydalanabilecek. KYK bünyesindeki yurtlar yaz aylarında emekliler için ücretsiz kullanıma açılacak. Ayrıca ulaşımdan, haberleşmeye, kargo hizmetleri gibi bir çok alanda indirimler uygulanacak.

18 saat önce Diyanet ve Vakıf Hizmetleri

Kanun maddesi gereğince sendikaların alacağı primler yüzde 2 sendika barajı şartına göre belirleniyor. Diyanet Birlik Sen, yüzde 2 sendika barajından dolayı eksik aldıkları sendika primleri ile ilgili açtığı davayı kazandı.

20 saat önce Çalışma Hayatı

Temmuz ayı yaklaşırken sürekli olarak “Asgari ücrete zam gelecek” yönünde açıklama yaparak çalışanları, emeklileri beklenti içine sokan SGK uzmanlarına tepkiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zam yapılmayacağı yönünde son noktayı koymasıyla daha büyüdü. Asgari ücretliler kendilerine umut satıldığını dile getirerek sosyal medyadan SGK uzmanlarına ateş püskürüyor.

21 saat önce Araştırma-Rapor

TÜİK, açıkladığı verilere göre 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki çeyreğe göre 0,5 puanlık azalış ile yüzde 15,6 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 12,8, kadınlarda ise yüzde 20,9 olarak tahmin edildi.

1 gün önce Sağlık

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini bildirdi.

1 gün önce Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon ile ilgili, "Mayıs ayında yıllık enflasyonun en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yılın kalan döneminde hızla gerilemesini bekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

1 gün önce Çalışma Hayatı

TÜİK, Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarını açıkladı. Verilere göre 'geniş tanımlı' işsizlik oranını 2024 yılı ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre 2,1 puanlık artışla yüzde 25 oldu.

1 gün önce Çalışma Hayatı

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle SGK İl Müdürlükleri önünde eylem yapan Türk Büro-Sen, SGK çalışanlarının koşullarından bahsederek, kamuda tasarruf paketinin kamuya faydası olmayacağını belirterek böyle bir kararın diğer toplu sözleşme hükümlerinin de iptal edilebilmesinin önünü açacağını iddia etti.