Devlet memurlarına verilen giyecek yardımının verilmesinin şartları
Devlet memurlarına verilen giyecek yardımının verilmesinin şartları
İçeriği Görüntüle

EMEK HABER ÖZEL / Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Rehberlik ve Teftiş Başkanı Dr. Hasan Güçlü’nün aynı zamanda özel kalem müdürü olarak görev yapmasının Diyanet İşleri Başkanlığında etik tartışmasını gündeme getirmişti.

Haberin üzerinden uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen Diyanet konu hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Başkanlık sadece internet sitesindeki özel kalem müdürünün ismini kaldırmakla yetindi. Şuan Başkanın özel kalem müdürünün ismi yok.

Başka kurumlarda dahi anormal olan ve yakışık almayan bir uygulamanın Diyanet İşleri Başkanlığı gibi küçük bir lekeyi dahi kaldırmayan bir kurumda Rehberlik ve Teftiş Başkanı’nın Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirilmesi ve maaşını Rehberlik ve Teftiş Başkanı’nın kadrosundan alması nereden bakılırsa bakılsın etik dışı bir davranış olarak değerlendiriliyor.

HİÇBİR KURUMDA ÖRNEĞİ BULUNMUYOR!

Birçok bakanlıkta özel kalem müdürleri aynı zamanda genel müdürlük yapabiliyorlar. Ancak Rehberlik ve Teftiş Başkanının, özel kalem müdürü olarak görevlendirilmesi hiçbir kamu kurumunda örneği bulunmuyor.

Kamu Görevlileri Etik Kuruluna göre, etik dışı bu görevlendirmenin, Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığının internet sitesinde normal bir şeymiş gibi hiçbir çekince olmadan ilan edilmesi de tepkilere neden oldu.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLAN TEFTİŞ BAŞKANI FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİRMİŞ

Başkan Erbaş’ın halen Özel Kalem Müdürlüğünü yapan Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Güçlü FETÖ soruşturması da geçirmiş. Normal şartlar altında Güçlü gibi olanların ihraç edildiği belirtiliyor.

Basına yansıyan haberlere göre Güçlü hakkında 2018 yılında başlatılan soruşturma çerçevesinde Diyanet Teftiş Kurulu da rapor hazırlanmış ve hiçbir iltisak unsuruna rastlanmamış. Ancak soruşturma sonuçlandırılmadan 14.05.2019 tarihinde Rehberlik ve Teftiş Başkanı Hasan Ali Yıldız’ın görevden alınmasında Hasan Güçlü hakkında hazırlanan raporun etkisinin olup olmadığı merak ediliyor.

Raporda, Hasan Güçlü'nün Bank Asya'daki hesapları incelenmiş ve 51 bin 436 lira giriş ve 55 bin lira para çıkışı yapıldığı belirlenmiş. Güçlü'nün katılım hesabında ise 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle 3 bin 769 lira bulundu.

Güçlü’nün Bank Asya'daki para hareketleri konusunda şöyle denildi:
“Mezkur hesaba 2013 yılı Ekim ayı ile 2014 yılı Nisan ayı arasında yaklaşık 15 kişi tarafından ortak tasarruf yardımlaşma sandığı hesabı adı altında her ayın belli günlerinde 250 TL ve katları para girişi yapıldığı, 2013 yılı Aralık ayında hesabında 8.049,921 TL, 2014 yılı Ocak ayında 14.921,37 TL, aynı yıl Şubat ayında 26.970,12 TL, Mart ayında ise 26.892,98 TL olduğu, 2014 yılı Nisan itibariyle bakiyenin sıfırlandığı, 2013 yılı Ekim-2014 yılı Nisan tarihleri aralığında ise Bank Asya'ya 250,00 TL ortak fon parası dışında herhangi bir para girişinin yapılmadığı… Bu bankaya ait kredi kartı kullanımında 2014 Nisan-Eylül aylan arasında 21,31 gibi cüzi miktarda harcama yapıldığı, kredi kartı harcamalarındaki yoğunluğu ise 2013 yılı Haziran ayında Caprice Termal'den yapılan 24 ay taksitli bir ödemenin oluşturduğu…”

Ancak soruşturma sonuçlandırılmadan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanının görevden alınması dikkat çekiyor. Anlayacağınız Başkanın Özel Kalem Müdürü Hasan Güçlü hakkındaki soruşturma devam ederken Rehberlik Teftiş Başkanlığında yaşanan değişiklikte bu soruşturmanın etkisinin olup olmadığı merak ediliyor.

Güçlü’nün Bank Asya’ya para yatırdığı tarihle para çektiği tarihlerin FETÖ talimatının olduğu tarihlerle uyuştuğu belirtiliyor. Başkan Erbaş anlaşıldığı kadarıyla Güçlü’den vazgeçemiyor.