Evlenme ödeneği nedir? Kimlere verilir? Evlenme ödeneği nedir? Kimlere verilir?

Ayakta tedavi, hastaya herhangi bir hastanede yatma ihtiyacı duymadan uygulanan tıbbi tedavileri ifade eder. Bu tedaviler genellikle 24 saatten kısa sürer ve basit tıbbi müdahaleleri, ilaç reçetelerini ve takip kontrollerini içerir.  Bunun yanı sıra rutin kontroller de ayakta tedavi kapsamına girer.  

Ayakta tedavi, sigorta şirketine ve poliçe türüne göre değişiklik gösterse de genel olarak ayakta tedavi teminatı şunları kapsar: 

  • Tahlil
  • Röntgen
  • Muayene
  • Rutin kontrol
  • MR
  • Reçeteli ilaçlar

Ayakta tedavi edilebilecek hastalıklara örnek verecek olursak; Soğuk algınlığı veya grip gibi viral enfeksiyonların tedavisi, alerji tedavisi, ağrı yönetimi, yara bakımı, kronik hastalıkların takibi ve tedavisi (diyabet, hipertansiyon gibi), aşılama, rutin muayeneler ve check-up'lar'ı örnek verebiliriz. 

Teminatı nedir?

Ayakta tedavi teminatı, özel sağlık sigortaları ve tamamlayıcı sağlık sigortaları olarak bilinen TSS kapsamında bulunmaktadır. Ayaktan tedavi yöntemi ile hastane yatışına gerek olmadan kısa süre içerinde tedavi olunur. Bu tedavi yöntemi, aynı zamanda daha düşük maaliyete de sahip. Ayakta tedavinin kapsamı, sağlık sigortası poliçenize göre değişiklik gösterebilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasından faydalanabilmek için SGK'ya kayıtlı olmanız gerekmektedir. Eğer SGK'ya kayıtlı değilseniz, ayakta tedavi teminatından yararlanmak için özel sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Ayrıca, TSS kapsamında ayakta tedavi teminatı tek başına geçerli değildir; bu nedenle ayakta tedavi teminatına sahip olabilmek için yatakta tedavi teminatını da satın almanız gerekmektedir.