HAK-İŞ Konfederasyonu ile Arnavutluk İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KSSH) tarafından Filistin’e destek konusunda yayınlanan ortak bildirinin Ankara’da gerçekleştirilen imza törenine katılan Arslan, tören öncesinde bir açıklama yaptı.

Açıklamasında Filistin’e karşı üç temel sorumluluklarının olduğunu belirten Arslan, “Birincisi, Filistin'de olup bitenleri bir insan hakları sorunu olarak görüyoruz. İnsanlık sorunu olarak gördüğümüz için orayla ilgilenmek zorundayız. İkincisi, bir sendikacı olarak şu anda terörist devlet İsrail'in elinde yaklaşık 150.000'e yakın Filistinli işçi esir tutulmaktadır. Onlarla dayanışma içerisinde olmak ve bunu uluslararası topluma doğru anlatmak için Filistin'de olup bitenlere karşı tavır koymak zorundayız. Üçüncüsü, Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesidir. Diğer taraftan tarihi ve kültürel bir bağımız var. Bunlardan dolayı da Filistin’le ilgilenmek, orada olup bitenleri takip etmek ve Filistinlilerin mücadelesine destek vermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Kurulduğumuz 1976’dan beri Filistin’in yanındayız

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun kurulduğu 1976 yılından itibaren Filistin’in yanında olduğunu hatırlatan Arslan, Filistin konusunun 7 Ekim tarihi ile sınırlandırılmaması gerektiğini ifade etti.

Hangi meslek ne kadar kazandırıyor? İşte en çok kazandıran meslekler... Hangi meslek ne kadar kazandırıyor? İşte en çok kazandıran meslekler...

Arslan, “Filistin'de olup bitenleri 7 Ekim'le sınırlı görmeyelim. Bu bizi büyük bir yanılgıya götürür. 7 Ekim dolmuş bardağın taştığı tarihtir. Başkenti Kudüs olan bağımsız ve özgür bir Filistin devleti kurulana kadar HAK-İŞ’in mücadelesi devam edecektir” dedi.

İhtiyaç malzemelerini Refah Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırdık

Arslan, Filistin'li ve Gazze'liler ile dayanışma içinde olmak ve onlara maddi destek sağlamak konusunda ilk andan itibaren büyük bir kampanya başlattıklarını ve bu yardım kampanyası ile Filistin ve Gazze’ye acil yardım malzemelerini  ulaştırdıklarını hatırlatarak, HAK-İŞ'in Filistin konusunda yürüttüğü çalışmaları anlattı.

Arslan Filistin

Arslan, “Filistin Sağlık Bakanlığı'na acil ilaç ve sağlık malzemesi ulaştırma konusunda ilk etapta 25 bin dolarlık bir kaynağı ulaştırmayı başardık. Daha sonra Türk Kızılay'ı ile beraber çalışarak acil gıda ve diğer ihtiyaç malzemelerini Refah Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırdık” şeklinde konuştu.

Arslan’dan uluslararası topluma Gazze’de ateşkes çağrısı

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Hükümeti'nin Filistin konusundaki mücadelesini takdir ettiklerini söyleyen Arslan, “Ancak daha fazlasını istiyoruz. Uluslararası kuruluşlar ve ILO başta olmak üzere, Birleşmiş Milletler nezdindeki çabalarımızı, girişimlerimizi devam ettiriyoruz. Uluslararası topluma bir çağrıda bulunduk. Bir an evvel ateşkesin sağlanması ve işgalin sona ermesi, ablukanın kaldırılması ve Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması çabalarımızı bir kez daha dünyaya ilan ediyoruz” dedi.

Arnavutluk İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KSSH) Genel Başkanı Kol Nikolla da HAK-İŞ ile birlikte ortak bir bildiride bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Biz her zaman HAK-İŞ ve Genel Başkan Mahmut Arslan’ın yapmış olduğu bütün işlere imzamızı atarız. Biz kendisiyle birlikte ve HAK-İŞ'le birlikte bütün uluslararası arenada hareket etmekten gurur duyarız, onur duyarız. HAK-İŞ, şimdiye kadar yapmış olduğu bütün faaliyetlerde Filistin konusunda savunuculuk yapmıştır” dedi.

İki konfederasyondan Filistin konusunda birlikte hareket etme kararlılığı

İmzalanan bildiride, HAK-İŞ ve KSSH’nin, ulusal ve uluslararası düzeyde, her platformda Filistin’de adil ve kalıcı barış tesis edilmeden, Başkenti Kudüs olan özgür ve bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadeleye devam edeceğine yönelik kararlılıkları ifade edildi.