Memur Haberleri

Devlet Memurları 1 Yıl İçinde Tek Hekimden Kaç Gün Rapor Alabilir?

Memurların bir yıl içinde alacakları sağlık izinleri kritere bağlanmıştır. Bu kriterlerin aşılması halinde memurlar yaptırımlarla karşı karşıya kabilir. İşte memurların izinleri ile ilgil kritik sorunların yanıtları:

Abone Ol

Devlet Memurları Bir Takvim Yılında Tek Hekimden En Fazla Kaç Gün Rapor Alabilir?

Devlet memurları tek hekimden bir takvim yılı içerisinde parça parça en fazla 40 güne kadar rapor alabilir. 40 günlük süreyi aşan memurlar için soruşturma başlatılır.

Devlet Memurları Uzun Süreli Hastalıklar İçin Kaç Gün Rapor Alabilir?

Devlet memurlarına, aylık ve özlük hakları korunarak, verilecek raporda gösterilecek lüzum üzerine, kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığı hâlinde on sekiz aya kadar, diğer hastalık hâllerinde ise on iki aya kadar izin verilir.

Devlet memuru eşi, çocuğu, anne ya da babasının hastalığı sebebiyle hastalık izni alabilir mi?

Devlet memurlarının bakmakla yükümlü olduğu veya memur refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hâllerinde, bu hâllerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, aylık ve özlük hakları korunarak, üç aya kadar izin verilir. Gerektiğinde bu süre bir katına kadar uzatılır